Følg

NS3420

NS3420 er en direkte “pipeline” til beskrivelsen:
Via ett felles overføringsformat kan du exportere schedules fra Revit og importere de i GPROG.
Dette synliggjørog bevisstgjør den NS3420 strukturen du har allerede  - og bygger videre på det.
Ingen løsark system eller “adhoc” mengding lengre rett før anbudsfrist.

- Hvordan overføre koder fra NS3420 database til BIM modell.
1. Start NS3420 browser med “Insert NS3420 codes”.
2. I NS browseren let opp koden du er ute etter ( denne kan endres senere enten i Revit eller Gprog. )
3. Selekter ett element og velg “Transfer Code”.
4. Koden overføres da til CQInstSpecCode (Instance) eller CQTypeSpecCode (Type) alt etter hva du har bestemt.
5. Vil du overføre koder til Materials istedet så selekterer du ett material i listen til venstre i NS browser.
               Merk at når du skal jobbe med objekter må material listen være inntrekt.

Tips: Sjekk gjerne kodene underveis i en schedule plassert på ett Sheet.

- NS3420 Parameter
NS3420 koder skrives i utgangspunktet til Type Properties på parametret CQTypeSpecCode.
Vil du for en Category ha koder på Instance-nivå kobler du CQInstSpecCode til Instance Properties.
Ta gjerne kontakt med support om du lurer på noe rundt dette.

Du endrer NS3420 Instance/Type konfigurasjon slik:
1. Gå til Manage  -> Project Parameters
2. Finn CQInstSpecCode og trykk Modify.
3. Huk på de Categories der du vil ha NS-koder på Instance Properties.

I malfilen din er det for hver Category gjort forslag ( f.eks Walls ) på om det skal brukes Instance eller Type.

- NS3420 Schedules
En NS3420 schedule er satt opp i ett felles standardisert utvekslingsformat og exporteres til TXT-format.
Rent praktisk kan du sette opp NS3420 schedules eller NS3420 Material Takeoffs i enhver form du måtte ønske.
Hvilke 6 parameter du velger er opp til deg men GPROG forventer mengden som kolonne #6.

1

Kapittel

- Assembly Code

2

Bygningsdel

- Assembly Description

3

NS-Kode

- CQInstSpecCode   / CQTypeSpecCode

4

Spesifikasjon

- CQInstSpecText / CQTypeSpecText

5

Enhet

- Ikke nødvendig dersom du bruker NS-koder

6

Mengde

- En hvilken som helst mengde du kan ta ut fra Revit

a

Fritekst (valgfri)

b

Fritekst (valgfri)

c

Fritekst (valgfri)

En NS3420 schedule kan se f.eks slik ut i Schedule properties:
(Eksemplet viser en Multi Category Material Takeoff.)

- Kontoplan via Revit
Siden du nå har NS3451 tilgjengelig på Revits Assembly Code parameter passer det fint å bruke det som kontoplan i beskrivelsen.
(Sjekk i Configure at du har valgt NS3451 Bygningsdeltabell som "Assembly Code standard".)
Husk at GRPOG også har ett brukerbestemt antall siffer, vanligvis 2 eller 3, for kapittel.
I Revit tilsvarer dette antall siffer du bruker på Assembly Code.

- Export til GPROG

Åpne den schedule eller material takeoff du vil exportere.
Gå deretter til Revit’s funksjonsmeny oppe til venstre og velg: Export -> Reports – Schedule.
Exporter den som vist til venstre uten Schedule appearance.
Deretter åpner du bare GPROG og importerer filen direkte med “Fil -> Import -> CQTools”.

- Systemkrav

Avhengig av bit på operativsystem og office så er det ett par ekstra tillegg som må installeres utover vanlig Naviate install.
Det er nødvendig både ift NOIS lisens på NS3420 og på operativ bruk av funksjon.

Følgende gjelder:

- 32bit Windows -> installer VCRedist_32.exe og AccessDatabaseEngine.exe
- 64bit Windows -> installer VCRedist_64.exe og AccessDatabaseEngine_64_NoOfficeCheck.exe
- 32bit Windows + 32bit Office 2010  -> installer VCRedist_32.exe
- 64bit Windows + 64bit Office 2010  -> installer VCRedist_64.exe

- 64bit Windows + 32bit Office 2010 kan ikke bruke NS3420 funksjoner.
Det er fordi et 64bit program (Revit) ikke kan kommunisere på dette nivået med ett 32bit program.(Access)
Installer da 64bit Office 2010  istedet.

Disse filene ligger på maskin din her:
C:\Programfiler\Cad-Q\Naviate\Revit versjon\Prereqs